Mesimecom · @mesime24com. Kosova. mesimecom. Joined July Tweets. © Twitter; About · Help Center · Terms · Privacy. Ekonomiksi Menaxherial Florentina [PDF] [EPUB] Formular P R Syllabus T L Nd S Ekonomiksi Menaxherial[FREE]. Book file PDF easily for everyone and every device. You can download and.

Author: JoJoshicage Samugal
Country: Moldova, Republic of
Language: English (Spanish)
Genre: Marketing
Published (Last): 12 March 2015
Pages: 280
PDF File Size: 6.81 Mb
ePub File Size: 8.83 Mb
ISBN: 891-8-72300-297-2
Downloads: 93318
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dozuru

Totali i kostove t prodhimit t ekonmiksi pjestohet me numrin e njsive pr t prcaktuar koston pr njsi. Ksaj wkonomiksi referohemi si sistemi i vendosjes s kostos pr punn. Matja e kostos i referohet klasifikimit t kostos dhe prcaktimit t shums n vler monetare t materialeve t drejtprdrejta, t puns s drejtprdrejt dhe t shpenzimeve indirekte.

Katr matset e nivelit t veprimtaris: Prshkrim i prgjithshmFormulari i krkess s materialeveSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos indirekte.

Menaxheria, i prgjithshmFormulari i kostos pr punt me porosiSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosKostot dhe veprimtaria e shpenzimeve indirekte t departamentit5Norma e shp. Ndrtuesit e ormaneve, ndrtuesit e shtpive, shrbimet dentale dhe medicinaleFirmat prodhuese prkundrejt firmave shrbyeseProduktet dhe shrbimet unike prkundrejt atyre t standardizuara Disa kompani mund t bjn shum njsi identike t t njjtit produkt.

Faktort nxits m t prdorur prfshijn: Nj shrbim karakterizohet nga natyra e tij e paprekshme. Ilir Kapaj Ekonomiksi Menaxherial Nj kosto direkte sht ajo kosto e cila mund t evidentohet Documents.

  2SK2843 DATASHEET PDF

Tempted Elisabeth Naughton — MI!!!!

Metodat e matjes s kostos: Kontabiliteti menaxherial kundrejt kontabilitetit financiar Shpenzime indirekte t puns Ort e menaxheriql s drejtprdrejt3. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosRaporti i kostos s mallrave t shituraCaktimi i kostos pr punn me porosi: Prdorimi i njohurive financiare pr t marr vendime t Kostot akumulohen sipas puns n nj sistem t prodhimit me porosi.

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhs s kostos pr mallrat e prfunduara. Prshkrim i prgjithshmVshtrim i prgjithshm i sistemit t caktimit t menaxherlal q veprojn n industrit e puns me porosi, prodhojn nj shumllojshmri produktesh ose punsh, q jan zakonisht krejt t dallueshme nga njra-tjetra.

Ort e makineris 5.

Caktimi aktual i kostosCaktimi normal i kostosNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostos Ngarkimi i kostos ndodh pasi q kostot t jen akumuluar dhe matur. Kontabiliteti Menaxherial k5 Download Report. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPasqyra e t ArdhuraveCaktimi i kostos pr punn me porosi: Krkesa vjetore e kompanis pr Produktin Alfa sht 50, njsi. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosT dhnat e prodhimit pr punn 23 dhe Shpenzimet indirekte t puns Hyrje n Kontabilitetin Menaxherial dhe mjedisi?

Kosto e produktit t ksaj pjese jan: Kostot pr njsi n firmat prodhuese prdoren pr: Kontabiliteti menaxherial perkufizohet si nje proces identifikimi, matjeakumulimi, analizimi, pergatitjeinterpretimi dhe komunikimi te informacionit financiare Ksaj i referohemi si sistemi i caktimit t kostos sipas procesit.

  AT89C2051 24PU PDF

Prshkrim i prgjithshm3Punve u ngarkohen kosto indirekte me nj norm t paracaktuar t shpenzimeve indirekte. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosFormulari i kostos pr punn me porosi t prfunduar.

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos s materialeve t drejtprdrejta. Kompania prdor sistemin standard variabil marxhinal t kostove dhe Malli i prodhuar sht i prekshm dhe mund t magazinohet.

Kontabiliteti Menaxherial P2 – scaak. Kontabiliteti Menaxherial Monitorimi i Performancs s Biznesit Nga mbajtja e shenimeve drejt zgjidhjes s problemeve Kontabiliteti menaxherial strategjik Documents.

Kontabiliteti Menaxherial k5

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostos4Prmbledhja e rrjedhs s kostos pr mallrat e prfunduara. Vlera monetare e materialeve t drejtprdrejta ose kostojaSetting Up the Cost Accounting System Niveli i veprimatris duhet t parashikohet pr vitin e ardhshm pr t llogaritur normn e paracaktuar t shpenzimeve indirekte. Ushtrime nga kontabiliteti menaxherial Documents.

Kontabiliteti Menaxherial Pjesa e pare MSc.

Kontabiliteti Menaxherial k5

Mbledhja e t gjith formularve t kostos s puns prcakton dokumentin stoqet e gjysmprodukteve. Shuma aktuale e nxitsit t prdorur duhet t mblidhet dhe regjistrohet. Dokumentet e burimit mund t dizajnohen n mnyr q t furnizojn me informata q mund t prdoren pr qllime t shumfishta.